Wie zijn we?

Allossa// is de koepel over het bestaande ontwerpbureau ( sinds 2011 ) en de toekomstige winkel ( 2019 ) met koffie- en aperobar waar duurzame producten ontworpen en verkocht worden.

Wat doen we?

De missie van Allossa// is om vanuit een passie voor productontwikkeling hergebruik van producten in het dagelijks leven te bevorderen. Productontwikkeling met een ‘groene’ draad!

Hoe dan we dat?

Enerzijds door producten te  ontwikkelen ( ontwerpbureau )

Is het nu een ontwerp voor een klant, een eigen ontwerp of een huisstijl, ontwerpbureau Allossa kijkt altijd eerst naar wat er aanwezig is van technieken, kennis of ontwerp. We kijken hoe we het productieproces, het materiaal, de assemblagemethode of de vormgeving kunnen optimaliseren.

We ontwikkelen niet alleen producten in dienstverband maar ook in eigen beheer. We gaan zelf aan de slag met bestaande producten en materialen. Dit kan door upcycling of recycling zonder het oog op design te verliezen.

Met een voorliefde voor hergebruik werd in 2014 ons eerste eigen product Bobbie ontworpen. Deze las bobijn kreeg een nieuwe bestemming en werd een hanglamp. Vier jaar later bestaat de familie al uit drie producten : hanglamp, tafellamp en staande lamp.

Anderzijds producten aanbieden ( concept store )

De concept store ontstaan vanuit een onze passie en visie. Het is het ideale middel om onze passie voor productontwikkeling met een “groene” draad te verspreiden en te verkopen.

Met een gamma van functionele en duurzame producten, die je niet in de grote ketens kunt vinden, willen we klanten naar de store trekken.

Een deel van die producten zullen eigen ontwikkelingen zijn.

Een extra aantrekkingsfactor zal het ondersteunen van lokale ondernemers en ontwerpers zijn. Aan startende ontwerpers en lokaal talent die zelf nog geen exposure hebben, bieden wij een verkoopruimte aan.

Belangrijk daarin zal zijn om me continu te onderscheiden zonder toegevingen te doen aan onze persoonlijke handtekening.

Saartje Allosserie

HR 044-ALLOSSA

Ondernemer, ontwerper en zaakvoerder van Allossa//.

Mijn focus ligt op de conceptfase, ecologisch en duurzaam design.

Samen met het team bieden wij onze diensten aan op van vlak van branding en product design. Wij zijn gespecialiseerd in huisstijlen, soft-textile bagage, verlichting en kleine consumer goods. Wij richten ons op de B2B markt, kleine tot middelgrote kmo’s.

Tom Vandecasteele

HR 041-ALLOSSA

Tom Vandecasteele, mijn levens- en zakenpartner.

Tom versterkt als product manager ons team met zijn technische skills en productkennis.

Allossa// werkt samen met een team van zelfstandigen :

  • Wij ondersteunen ook jullie marketing- en communicatie.
  • We versterken je huisstijl met een website.
  • Ook de bedrijfs- en productfotografie kan bij ons in huis of op verplaatsing voorzien worden.
  • Een Photoshop en DTP expert tovert je beelden om tot (druk)klare pareltjes.

Great things in business are never done by one person. They’re done by a team of people.

Steve Jobs