Circular hub Allossa

Wat is circular hub Allossa?

Allossa is een combinatie van mijn naam , Saartje Allosserie. ALLOS + SA. Allossa is een pand (hub) in de Marktstraat in Izegem waar circulariteit centraal staat. Als ontwerper begeleid ik via mijn ontwerpstudio bedrijven met het ‘ecolizen‘ van hun product(ontwerp) maar ook met de transitie naar een circulair businessplan. Daarnaast inspireer ik de consument op weg naar een duurzamer levensstijl door mijn eigen en andere duurzame producten te promoten via de conceptstore.

Waarom een hybride concept?

We zijn allemaal consumenten. Of je nu een particulier bent of een professional. Ik ondervond dat ik als ontwerper meer kon betekenen dan werken achter de schermen te werken. Het tonen en aanvoelen van duurzame producten zorgt ervoor dat consumenten het makkelijker hebben om te kiezen wanneer de ontwerper het product aanreikt. Daarom maakte ik het mogelijk om zowel dienst als product aan te bieden aan de b2b en b2c markt.

In het pand kan je niet alleen inspiratie opdoen door rond te snuffelen in de shop. Je kan er ook iets drinken in de bar, waar tevens lokale en natuurlijke producten worden gepromoot. Maandelijks houden we ook een interne of extern gegeven workshop ter stimulatie van een duurzame levensstijl.

De agenda vind je hier.

LEIESPOTS_TOERISME_LEIESTREEK_2022_20211117_063

Meerwaarde van een ontwerper?

Als ontwerper sta ik reeds van het begin in het ontwerpproces. Ik vind het mijn verantwoordelijkheid om van in het begin van het ontwerp mee te denken hoe ik een product circulair kan maken.
Maak ik het ‘design for reuse‘, ‘design for manufacturing‘ of maak ik het ‘design for recycling’?

Door de ontwerpkennis kan ik de consument correct adviseren waarom dit product circulair is en je dus kiest voor een duurzaam alternatief.

Duurzaam

ONZE WAARDEN

D = duurzaam

 

O = ontwerpen


L = lokaal ondernemen

 

Ook zin om duurzaam te ondernemen maar je weet niet waar te starten?
Ik help je graag op weg met circulair advies.