Maatschappelijk Ondernemen aan de hand van de 17 SDG's

MVO betekent ondernemen rekening houden met MENS, MILIEU en MAATSCHAPPIJ.

Het zit werkelijk in het DNA van Allossa. Als kleine KMO ga ik anders om met zaken als personeel, milieu en energie dan multinationals. 

Daarom staat lokaal zo centraal bij Allossa.

17 duurzaamheidsdoelstellingen van de verenigde naties en Allossa

In 2015 ondertekenden 193 landen deze doelstellingen, met als doel de schade te herstellen en duurzaam vooruit te denken. Waarom zijn de 17 SDG’s zo belangrijk voor MVO-advies? Ze zijn gebaseerd op de MVO-fundamenten People, Prosperity, Peace, Partnership én Pleasure (Mensen, Planeet, Welzijn, Vrede, Samenwerking én Plezier).

circulaire economie

Allossa werkt mee aan een circulaire economie. Wat is dat? In een circulaire economie worden grondstoffen niet telkens opnieuw ontgonnen maar wordt alles opnieuw gebruikt of gerecycleerd. Het doel is om niets verloren te laten gaan in de productiestroom. Mijn passie voor het onderwerpt werd aangewakkerd in 2005 door een call van Ovam door de ecodesign award voor studenten en weet als geen ander hoe een productiestroom zo circulair mogelijk gemaakt kan worden. Wij ondersteunen bedrijven in hun weg naar een circulaire economie en creëren een traject op maat. Daarnaast kunnen we je ook helpen met de praktische kant van subsidiedossiers rond circulaire economie.

ecodesign

Ecodesign spoort samen met de circulaire economie. Producten en diensten moeten zo ontworpen worden zodat ze functioneren binnen een circulaire economie. Ecodesign brengt een levenscyclusaanpak tot bij de designers met als doel de impact van het product of dienst op het milieu zo laag mogelijk te houden. De milieu-impact van een product aanpakken gaat verder dan het zoeken naar ecologische materialen. Een product heeft veel meer dimensies dan materiaal alleen en op al deze vlakken zijn er duurzame interventies mogelijk.

wil je samenwerken? contacteer ons!