fbpx

Expositievoorwaarden

WIE?

Welke labels kunnen terecht bij Allossa//?

Producten die je niet overal vindt en ons doen glimlachen.
Prijsbeesten van grote design wedstrijden zijn welkom, maar we zijn evenzeer op zoek naar een klein label dat een weg zoekt naar het brede publiek.
Daarnaast is Allossa// altijd gerechtigd producten te weigeren als ze denkt dat deze niet geschikt zijn, of schade kan toebrengen aan het imago van Allossa// of dat van de andere ondernemers in de winkel.

Als u twijfelt of uw product is toegestaan raden we u aan eerst contact met ons op te nemen.

  • duurzaam materiaal
  • duurzame ( productie-) techniek
  • fair ( eerlijk )
  • lokaal #ikkoopbelgisch
  • handmade

 

VERKOOP

Hoe krijg ik de inkomsten van mijn verkopen? 

Op het einde van elke maand ontvang je een rapport van al je verkochte producten. Je factureert dit bedrag aan Allossa// en na ontvangst schrijven we het geld dan meteen over naar je bankrekening.

Voor handelaars die vrijgesteld zijn van BTW factureer je het bedrag exclusief BTW (BTW dient afgedragen te worden op alle verkochte artikelen in een winkel).

Hoe lang duurt het vooraleer ik kan starten met verkopen?

Na ondertekening van het contract duurt het ongeveer 5 werkdagen om van start te gaan met de verkoop van je producten in onze winkels. In sommige gevallen kan dit sneller gaan.
Dit hangt grotendeels af van van aantal producten en je eigen voorbereiding (productlijst, prijzen, levering goederen).

Hoeveel kost het om te verkopen via Allossa//? 

Voor onze diensten rekenen wij een vast maandbedrag en een commissie aan. Onze tarieven beginnen vanaf 45 euro per maand. Onze prijzen variëren in functie van de oppervlakte, type product en de looptijd van het huurcontract. Wij bieden steeds een offerte op maat rekening houdende met uw type van producten. Wij vragen daarnaast een éénmalige opstartvergoeding voor de administratieve verwerking (kassasysteem, website, etc). Deze bedraagt 35euro. Vanaf we samen van start zijn gegaan, betaalt u dus enkel de maandelijkse vergoeding. U weet dus perfect waar u aan toe bent vanaf het begin.

 

BTW

Heb ik een BTW nummer nodig?

Ja. Indien u hier nog niet over beschikt, zal u hiervoor het nodige dienen te doen alvorens u van start kan gaan. Dit is echter heel wat eenvoudiger en goedkoper dan velen denken. Wij raden aan om u te wenden tot het ondernemingsloket. Zij geven u heldere en correcte informatie over alle nodige formaliteiten en helpen u van a tot z bij de opzet hiervan. Zij kunnen met u bekijken of u in aanmerking komt om te starten als zelfstandige. Je kan je daar inschrijven in de kruispuntbank van ondernemingen (KBO). En het is ook bij het ondernemingsloket dat je een BTW-nummer kan aanvragen. De inschrijving in de KBO kost je 81,5 euro, de aanvraag van een BTW nummer ongeveer 60 euro (afhankelijk van het ondernemingsloket).

 

Wie regelt de BTW aangifte van de verkochte producten?

Dat regelt u. De producten zijn van u, totdat ze worden verkocht aan de consument. Het zijn dus nooit onze producten, het is dus ook nooit onze verkoopomzet. U ontvangt van ons uw volledige verkoopomzet inclusief BTW. U bent dus ook zelf verantwoordelijk voor de BTW aangifte. Indien u bent vrijgesteld van BTW, dan ontvangt u de verkoopomzet exclusief BTW, gezien   op alle verkochte goederen in de winkel BTW dient afgedragen te worden. Uw boekhouder kan u hierbij helpen. Voor het vinden van een erkende boekhouder in uw buurt kan u terecht op www.bibf.be.

 

CONTRACT

Voor hoe lang kan ik huren?

Wij bieden contracten aan van 3, 6 en 12 maanden. Hoe langer je huurt, hoe meer korting je krijgt ;-). Het hangt ook af of je product al dan niet seizoensgebonden is.

Is er een contract?

Er is uiteraard een overeenkomst die we maken. Deze overeenkomst wordt met u in detail besproken tijdens een vrijblijvend gesprek. Goede afspraken vanaf de start zijn essentieel voor een goede samenwerking.

Wat met winkeldiefstal?

Geen enkele winkel wordt graag bestolen. Bij Allossa// doen we dan ook al het mogelijke om diefstal te vermijden en streng op te treden, zoals onder meer: camerabeveiliging in elke hoek van de shop, sterk opgeleid winkelpersoneel, ruimtelijk doordachte winkelinrichting, checks op grote zakken en trolleys en samenwerking met lokale politie. Dit zal allemaal zorgen voor een zo laag mogelijke winkeldiefstal. We raden u echter aan om winkeldiefstal te verrekenen in uw verkoopprijs.

Wie is verantwoordelijk voor winkelinrichting?

We kiezen samen een plank, tafel of plaats uit. We hebben het liefst dat iedereen tevreden is.

 

VOORRAAD

Hoe houd ik mijn voorraadniveau bij?

Bij levering registreren wij alle producten in ons voorraadsysteem. Zodra een product wordt verkocht, wordt dit automatisch door het kassasysteem van de voorraad afgetrokken. Vanuit de verkooprapporten kan u zelf bepalen of het nodig is om uw voorraad aan te vullen.

Wanneer wij tussentijds merken dat er onvoldoende producten aanwezig zijn en u hierdoor verkopen dreigt te missen, contacteren wij u meteen (wij willen ook geen lege winkelrekken). U kunt nieuwe voorraad naar de winkel brengen of ons per post zenden.

 

Hoe stuur ik voorraad naar Allossa//?

U vult vooraf het standaard productformulier in met een oplijsting van de producten, de verkoopprijs en de aantallen. U stuurt dit formulier per mail door en geeft de verwachte leverdatum aan.  Wij vragen dat u dit 7 kalenderdagen doet voor de levering. Op deze manier hebben wij de tijd om de items in ons kassasysteem in te brengen en de labeling voor te bereiden. Wij maken dan in het kassasysteem eventuele nieuwe producten aan zodat deze meteen kunnen verkocht worden. U kan de producten zelf naar de winkel brengen of deze per pakketdienst versturen. Wij zijn open van woensdag tem zaterdag en verkiezen leveringen op woensdag of donderdag.Bij ontvangst van de goederen zetten wij deze in het systeem. Eventuele verschillen worden aan u doorgegeven. Voor de opstart nemen wij dit met u in detail door zodat dit vanaf de eerste levering vlot verloopt.

Wat zijn de voordelen om te kiezen voor een concept store?

 

Voor jou :

– Genereert extra omzet
– Bereikt nieuwe klanten
– Vergroot de naamsbekendheid
– Krijgt input over de beleving van jouw product
– Profiteert van een uitgebreide marketingcampagne via media contacten die wij in 10 jaar hebben opgebouwd: o.a. adverteren in de media, free publicity, social media, onze website, nieuwsbrieven en flyers
– Informeert ons over jouw producten en voorziet indien nodig in verkooptools, want hoe meer we kunnen vertellen, hoe beter we verkopen
– Bent zelf verantwoordelijk voor de BTW aangifte, omdat de producten van jou zijn, totdat ze verkocht worden aan de consumenten. Het zijn dus nooit onze producten, noch onze verkoop omzet.

 

Voor ons :

– Verkopen professioneel én met plezier jouw producten
– Verpakken de aankopen aantrekkelijk
–  Voorzien in transactiekosten en voorraadbeheer
– Stylen jouw presentatie diverse malen per dag en maken schoon
– Houden zelf én via beveiligingscamera’s een oogje op jouw producten
– Zorgen voor promotie en zijn jouw visitekaartje op afstand
– Handelen de financiën netjes af
– Voorzien jou van informatie over ons: we zijn elkaars ambassadeur

 

Meer informatie

Heb je interesse om ruimte te huren dan stellen we een huurcontract op, waarin alles duidelijk vermeld is.
Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden dan horen we het graag. We staan om de korte lijnen en de goede communicatie bekend.
En wat we niet weten, zoeken we uit, zodat je nooit om een antwoord verlegen zit.
Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom om ‘live’ kennis te maken in de winkel en vrijblijvend van gedachten te wisselen.
Wij hopen op een leuke samenwerking, nu of in de toekomst!

Hoe kan je deel uitmaken van het Allossa//Platform?

Interesse om bij Allossa// te exposeren of wil je hierover wat meer informatie? Mail dan naar : info@allossa.be