fbpx

NO PLASTIC FOR US

Waarom past Kokodama bij Allossa?

  • 100% plastiekvrij
  • 99% natuurlijke grondstof
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • afval wordt functionele grondstof
  • lokale economie in Sri Lanka ondersteunen

De vernieuwde lijn aan concepten van Kokodama is geheel zonder plastic, 99% natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar en is waterdicht. Geweldig nieuws in een tijdperk waarin het gebruik van plastic een steeds groter maatschappelijk probleem vormt. De Kokodama is een handgemaakte bol van kokosvezels. Nieuw binnen de conceptenlijn van Kokodama is de Kokopot. Dit product doet denken aan een echte bloempot, maar dan gemaakt van kokosvezels.

KOKODAMA

Een Kokodama in huis betekent een bron van natuurlijke energie. Zo hebben de meeste kamerplanten een luchtzuiverende werking. De planten zetten CO2 om in zuurstof en kunnen waterdamp uitstoten waardoor de luchtvochtigheid in een ruimte verbetert. Doordat de luchtkwaliteit verbetert is kunnen we ons ook beter concentreren. In de handgemaakte bollen van kokosvezels zitten bijzondere en trendy planten. Hangend, liggend, of staand, de Kokodama vindt in elk interieur haar natuurlijke habitat.

I HAVE NO PLASTIC

Kokodama brengt een vernieuwend concept op de markt, namelijk handgemaakte bol van kokosvezels. Het restproduct van de kokosnoot wordt dus opnieuw ingezet als grondstof. Helemaal zonder plastic! 99% natuurlijk én 100% biologisch afbreekbaar. Monique Ouwerling van Kokodama: “Met de Kokodama 2.0 hebben we iets bijzonders op de markt gezet. Het concept bevat geen plastic en is 100% biologisch afbreekbaar. Als natuurliefhebber bieden we graag een alternatief voor de gebruikelijke plastic pot, zodat plant en pot samen een harmonieus, organisch geheel vormen. Hierbij hebben we ook gekeken naar gebruiksgemak.”

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Vakmanschap en verantwoord ondernemen staan voorop bij Kokodama maar ook bij Allossa. Als het kan ondersteun ik graag projecten die door lokale ondernemers worden ondersteunt in niet Westerse landen. De Kokodama wordt met de hand gemaakt in Sri Lanka, waar de verkoop van de Kokodama’s de lokale economie ondersteunt. Met elke Kokodama die verkocht wordt, gaat een deel van de opbrengst terug naar Sri Lanka waar het besteed wordt aan scholing van kinderen.

FAN VAN KOKOS

De creators van de Kokodama zijn fan van kokos. Monique van Kokodama: “In alles wat we doen staat de kokosnoot centraal. WE LIVE & LOVE KOKO! De kokosnoot heeft een onmiskenbare oerkracht. De kokospalm is namelijk één van de oudste bomen op aarde, en wordt ook wel de ‘Tree of Life’ genoemd. Al eeuwen voorziet ze de mens van belangrijke levensbehoeften. Eten, drinken, olie, onderdak, kleding en hout; met kokos kun je van alles. De kokosnoot heeft KOKOPOWER!“

PLANTHUNTING & CONTINUE VERNIEUWING ASSORTIMENT

De planten die hun thuis vinden in de Kokodama worden met zorg uitgekozen. “Planthunting zit in onze natuur. We zijn dan ook constant op zoek naar bijzondere planten, toepassingen, en vormen.” Volg onze ontdekkingsreis van planten, kokos en interieurinspiratie op Instagram @KokodamaCollection.

Bron: Kokodama

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *