fbpx

Herstellen is hip: de stijgende populariteit van repairdiensten

Beeld Vijselaar en Sixma

Deze blog schrijf ik naar aanleiding van het artikel hieronder geschreven in @DeMorgen door @SophiePycke over de dag van het repaircafé.

Het @repaircaféizegem roept jaarlijks de troepen samen en dan kan je met je gebroken of te repareren spullen terecht bij een groep vrijwilligers.
Zo kon je ook zaterdag 21 oktober terecht in zaal Molenwiek.

Als productontwerper zet ik in op circulair ontwerp. Het is mijn missie zoveel mogelijk producten circulair te ontwerpen of te herontwerpen zodat ze terecht kunnen komen in een circulaire economie. De R-ladder is een tool die daarvoor vaak gebruikt wordt. Repair staat op van bovenaan gezien op nummer 4 en heeft tot doel de levensduur van het product te verlengen. Best belangrijk dus. Zelf word ik heel warm van circulaire en ecologische initiatieven en zo maakte ik mee promotie voor ons eigenste repaircafé.

Ik bracht er zelf dit lampje binnen: My boo gemaakt door @mymachine.

Ga samen met My Boo op spokenjacht alvorens te gaan slapen. Deze lieve spokenjager “My Boo’ is heel makkelijk te activeren door twee seconden op de aan- en uit knop te drukken. Daarna jaagt het vriendelijke spookje op slechte spoken in verschillende fases en lichtkleuren van rood (gevaar) over blauw (goede spookjes worden gespaard) tot groen (veilig!) van telkens één minuut. Kinderen die dat proces willen versnellen, kunnen dat door zachtjes op het spookje te tikken. Na het spokenjagen geeft ‘MyBOO’ nog tien minuten wit licht. Daarna dimt het uit en is het slapenstijd. Wie ‘MyBOO’ een volledige nacht als nachtlampje wil gebruiken, kan dit via de meegeleverde USB-kabel maar op een dag werkte Boo niet meer door een slecht contact.

Door het repaircafé van Izegem kunnen de kindjes terug gerust slapen ;-).

Lees hier het artikel uit de morgen: demorgen-be-beter-leven-herstellen-is-hip-de-stijgende-populariteit-van-repairdiensten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *