fbpx

Waar kan je vegan eten in Izegem en in de buurt?

vegan

Elke dag probeer ik mijn impact op het milieu te verkleinen. Met Allossa heb ik de ambitie om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om hetzelfde te doen. Met mijn ontwerpstudio help ik bedrijven hun producten te verduurzamen via ecodesign methodes. Met mijn concept store bied ik duurzame producten aan om je te helpen om duurzamer te leven. Ik baat ook een bar uit waar je gezellig vegan kan eten en drinken. In mijn shop en bar zet ik de sfeer en beleving centraal. Ik laat je graag mijn ecologische levensstijl ontdekken in regio Izegem. In deze blog geef ik je graag enkele tips mee waar je heerlijk vegan kan eten in de buurt van Izegem.

Waarom vegan eten?

Door vaker plantaardig te eten, helpen we ons klimaat vooruit. Planten produceren namelijk minder broeikasgassen dan dierlijke producten zoals rundvlees. Dit zorgt ervoor dat de opwarming van de aarde vertraagd wordt.

Hoe kan jij helpen? Eet meer:

  • Noten
  • Bonen
  • Groenten
  • Fruit

“WIST JE DAT? // Om 100 gram rundvlees te produceren, worden er ongeveer 2.800 gram broeikasgassen uitgestoten. Hiermee kunnen we al bijna 1 kg noten produceren.”

Allossa, Izegem

Bij Allossa vind je een uitgebreid aanbod aan lekker vegan eten. Ik serveer onder andere verse thee, die afkomstig is van “De Kruidbar”. Combineer dit zeker eens met mijn homemade vegan desserts zoals mijn vegan chocoladetaart of dessert van Madame Toertjes. We serveren ook heerlijke koffie van Koffie Moeders Droom, heerlijk ambachtelijk gebrande koffie uit Izegem.

In onze bar is het ook gezellig om samen met jouw vrienden of familie te aperitieven met bijbehorende vegan hapjes. Hierbij heb je keuze uit verschillende bieren en frisdranken, voor elk wat wils dus. Een frisdrank ontdekt in onze bar en helemaal fan? Je kan ze altijd terugvinden op mijn webshop of winkel.

Terwijl je iets aan het drinken of eten bent, kan je ook rondsnuisteren in mijn conceptstore. Je vindt er verschillende duurzame producten zoals duurzame lifestyle artikelen of zero waste producten.

Wil je niets van lekkers of ideeën missen? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en word lid van dé Allosa-club. Zo ben je als eerste op de hoogte!

Ontdek meer op https://www.allossa.be/

Saladette, Roeselare

Bij Saladette in Roeselare spelen groenten de hoofdrol. En daar houden we van! Elke ochtend maakt Saladette een selectie van de beste producten en ingrediënten van het seizoen om er dagverse gerechten, salades en groentenschotels mee te bereiden. Elke middag anders, maar altijd even vers.

Grote honger, kleine honger, ter plaatse lunchen of een Saladette-box meenemen voor een picknick buiten, het kan allemaal. Hun lunchbox is ecologisch, dus de  gerechten uit de toog gaan met een gerust hart mee naar huis. Naast gezonde food serveert Saladette ook slowjuices, soep, koffie, gebakjes en een fijne selectie dranken.

De moeite waard om eens langs te gaan. Vind alle info en haar menu hier terug.

Cotton Kitchen, Kortrijk

In Kortrijk kan je ook heerlijk vegan eten bij Cotton Kitchen. Ze verwennen je graag met seizoensgebonden maaltijden. Wekelijks zijn er verschillende gerechten op de menukaart. Naast enkele stevige klassiekers, vind je ook nog heerlijke vegetarische, lactose- en glutenvrije gerechten.

Elke dag wordt er een ander lunchgerecht geserveerd, maar ook klassiekers zoals huisgemaakte lasagne. Op woensdag kan je de Aziatische keuken ontdekken. Op het einde van de week worden lekkere desserts aangeboden. De lunch kan je zowel warm als koud meenemen of ter plaatse nuttigen.

Kan je niet langer wachten? Ontdek dan zeker ook de comptoir. Hun assortiment van bereide gerechten wisselen maandelijks af.

Ontdek alles hier.

Pan’s Kruidbar, Kortrijk

Een kwaaltje zoals stress of last van gewrichtspijn? Grijp dan niet meteen naar medicatie uit de apotheek. Pan’s Kruidbar uit Kortrijk weet er wel iets op. Annelies, bezieler van Pan’s Kruidbar, neemt je mee naar de wondere wereld van kruiden en planten.

Tijdens het theesalon met je vrienden of familie kan je lekker genieten van een heerlijk kop thee en lekkernijen. In de tussentijd legt Annelies de reinigende, genezende en kalmerende effecten uit van verschillende soorten thee. Nog vragen over een specifiek kwaaltje? Stel gerust jouw vraag aan Annelies. Zij helpt jouw kwaaltje op te lossen.

Vind hier meer info over het theesalon.

Alta Takeaway, Kortrijk

Eventjes pauzeren en eten? Dan is Alta Takeaway de perfecte plaats. Doorheen de dag kan je snel, ecologisch en kwaliteitsvol ontbijten, lunchen of snacken voor zowel onderweg of ter plaatse. Alles wordt bereid met verse ingrediënten om zo de kwaliteit te garanderen.

Naast een divers assortiment aan belegde broodjes, vind je ook versbereide lunch. Je hebt telkens keuze uit 2 dag lunch, 1 veggie lunch of verschillende pasta’s.

Benieuwd wat ze vandaag aanbieden? Bekijk hier hun menu.

Eaudette, Tielt

Ook in Tielt zorgt Evelien voor heerlijke vegan gerechten. Je vindt er gerechten boordevol biologische groenten die allemaal homemade zijn bereid.

Een strikt dieet of lactose intolerant? Dat is geen probleem want alles is glutenvrij, zuivelvrij en zonder geraffineerde suiker. Daarnaast is de combinatie met groenten en specerijen echt betoverend. Je ontdekt verrassende texturen en combinaties die dagelijks anders zijn. Deze kleurrijke borden zorgen voor een rijkelijk gevuld buikje om jouw dag verder vol energie door te zetten!

Ontdek hier snel het menu.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *